top of page

SOM BARIDÀ, TURISME ACTIU

ESPORTS D'HIVERN

Al Baridà disposem de dues estacions d'esquí nòrdic, Aransa i Lles de Cerdanya. Sumen més de 70 quilòmetres de pistes marcades que us faran retrobar amb la natura i gaudir de l'esport a diferents nivells, ja sigui  per debutants, families, tercera edat, escoles... i aquells que tenen reptes i nivells més exigents. Durant la temporada d'esquí podeu gaudir de l'esquí nòrdic, de muntanya, raquetes, muxing, nordic walking...i la resta de l'any  dels seus camins i senders ben marcats i senyalitzats per gaudir de racons com la Tossa Plana, mirador de Llet, Estanys de la Pera, Setut o l'Orri...així com dels seus pobles, gastronomia i racons llegendaris.

El Baridà és conegut també per ser un lloc idel per la pràctica de la Pesca. Martinet de Cerdanya és de fa molts anys un referent de la pesca en zones de muntanya en el seu tram que compren el riu Segre al llarg de tot el Baridà. També estanys com el de la Pera, Satut i de la Muga o rius com el d'Aransa o de la LLosa són coneguts per molts pescadors que busquen practicar aquest esport en zones més altes i amb un contacte directe amb la natura i els paisatges d'alta muntanya.

La caça també és una pràctica comú en les terres Baridanes i és molt coneguda la reserva de caça Alt Urgell-Cerdanya

CAÇA I PESCA

CAÇA I PESCA

SENDERISME/CURSES DE MUNTANYA

El Baridà és una terra plena de camins històrics degut a la seva posició estratègica entre terres catalanes, franceses i andorranes així com de vies de comunicació entre diferents comarques i contrades dels Pirineus. Podem trobar vies que travessen el territori com l’Strata Ceretana, Camí de Sant Jaume, Camí dels Bons Homes, GR-11, Camí Cardoner ( de la Sal ) etc...i de senders que uneixen els 5 municipis que conformen aquesta històrica subcomarca dels Pirineus. Tots els municipis Baridans porten temps tenint cura d’aquest patrimoni cultural i antropològic de ja fa un temps i molts d’ells ofereixen unes bones xarxes de senders per petites escapades i grans sortides.

 

 

 

BTT I BICICLETES ELÈCTIQUES

Si la teva passió és la descoberta dels espais tot practicant bicicleta de muntanya el Baridà és un lloc ideal per rutes de tots nivells i per a tots els públics/nivells. En canvi, si el que busques és perdre’t per les valls del Baridà d’una manera respectuosa amb el medi i sense gastar moltes energies tens la possibilitat de fer-ho amb burricleta ( bicicleta elèctrica rural ) L’experiència amb Burricleta, permet conèixer la tranquil·litat d’aquests poblets pirinencs, l’apropament a la seva gent, als seus gestos, a la seva mirada, a l’oblidat parlar de muntanya, conèixer vivències personals i úniques, que reflecteixen d’on venim i el què som... en essència cultura de muntanya.

ESCALADA AL CADÍ

Escalar el Cadí és una gran experiència i fa repetir a molts. És un escenari grandiós, amb dosis d'aventura i fins i tot  amb un component màgic-energètic que deixa a tothom amb molt bon gust de boca. La canal de l'Ordiguer,

bottom of page