top of page

LA BARIDANA, L'AGENDA DEL BARIDÀ​

NOTÍCIES I AGENDA BARIDANA

25,26 i 27 de juliol Trobada amb els acordionistes del Pirineu 2014

Durant un cap de setmana podreu gaudir de la trobada d'acordionistes del Pirineu a Arsèguel amb uns paisatges del Baridà incomparables...no us ho podeu perdre!

NOU CENTRE INTERPRETACIÓ CASA DEL RIU A MARTINET.

Montellà i Martinet,  amb la col·laboració  amb el Parc Natural del Cadí-Moixeró, estan contruint el nou Centre d'interpretació de la Casa del Riu al Cabiscol, just al costat del Parc del Búnquers. Aquest espai fins fa poc era molt degradat i ara es porta a terme un pla de adequació i restauració d'aquest emblematic espai. També s'arrenjaran tres de les antigues psisifactories i es tornarà a omplir la basa  on més un de petits feiem pesca sense mort.

CAMINS DE BAST DE CAVA

Sota aquest lema, l'ajuntament de Cava ofereix 8 camins històrics condicionats i senyalitzats per a la pràctica del senderisme: camí d'Ansovell a Arsèguel per Belluda, camí d'Ansovell a Boscalt, camí de Boscalt a la Molina de Lletó, camí de Cava a Ansovell, camí de Cava a Arsèguel, camí de Cava al Querforadat per coll d'Eruga, camí de Cava al Querforadat per coll de Cristià i camí del Querforadat a Estana.

Els camins de bast són camins ancestrals plens d'història i de vivències singulars. L'orografia abrupta en va condicionar el traçat i l'ús. Unien valls i pobles, permetent només el pas a peu de persones i d'animals. A través d'ells es transportaven les mercaderies, es duia el blat a moldre, s'anava a aplecs i festes... Com a úniques vies de comunicació, van esdevenir referències topogràfiques obligades. Durant el segle XX, però, l'obertura de carreteres, el despoblament i l'abandó de les activitats rurals tradicionals gairebé van relegar a l'oblit les seves traces centenàries. Recuperar els vells camins del Baridà és recuperar-ne l'essència i l'origen. A la vegada, els nous usos que la societat actual els hi dóna permeten fixar un patrimoni mereixedor d'ésser conservat.

FIRA DE PRIMAVERA DEL BARIDÀ

NORMES DE PARTICIPACIÓ

OBERTURA NOVA CASA DEL RIU

DESCARREGAR PROGRAMA

ESCOLA FOLK DEL PIRINEU - TALLERS D'ARSÈGUEL ( activitats curs 2013-2014 )

La Cerdanya estarà present a la 2a Mostra de productes de Qualitat de Catalunya. Un total de 9 productors dels quals 2 són d' El Baridà, embotits Turet i Lagrimus barida. Felicitats a tots!

 

Així, un total de nou productors cerdans participen a la 2a Mostra, representant un ampli ventall dels productes que es fan a casa nostra : la cervesa Lybica de Llívia; els postres i formatges de Làctics Ermengol de Prullans; els iogurts i el mató de La Formatgeria de Llívia; els dolços cerdans de la Pastisseria Gil de Llívia; els embotits d’El Rebost de la Cisqueta de Bellver i d’Embotits Turet de Martinet; la xocolata de la Pastisseria Cosp de Puigcerdà; la Mel de Cerdanya dels apicultors Jesús Gil i fills i els productes naturals d’avet Lagrimus de Martinet. El dia 11 de març a les 19 h al Corte Inglés-Diagonal es farà una presentació i degustació pels clients d’aquest establiment dirigida per l’enòleg Antoni Cot i organitzada pel Consell Comarcal de la Cerdanya per a que puguin descobrir, tastar i degustar els magnífics productes de la comarca.

 

Font: Portal cerdanya.com

bottom of page