top of page
​RECULL MULTIMEDIA DEL BARIDÀ
( llocs, empreses, persones...)
 
Programa Sense Ficció "Esbramatecs". Esbramatecs [crits dels bovins en el parlar de Cerdanya] explora els canvis dràstics i dramàtics que viuen famílies ramaderes a l’alta muntanya. S’endinsa en el saber transmès de generació en generació i en els problemes que hi ha, precisament, per garantir el relleu generacional indispensable.
L’escenari del documental és significatiu: la Cerdanya, a banda i banda de la frontera. Una unitat geogràfica natural a cavall de dos estats. Es construeix Europa, però les diferències continuen existint malgrat la necessària –i complicada- cooperació transfronterera.
 
 
 
Des del poble de Bar, al Baridà, Francesc Buscallà fa 25 anys que elabora formatge artesà amb la llet que ell mateix muny. Tot i que no li ve de tradició familiar, es cuida tot sol de la formatgeria i d'un ramat de més de 100 cabres, una feina que el manté ocupat cada dia de l'any
 
 
 
Martinet, el portal del Baridà. Aquest vídeo s'ha fet amb la participació desinteresada dels veïns del municpi de Montellà i Martinet. Ens explica el retorn després de molts anys d'un fill del municipi amb el seu net, i on el Sisquet es retroba amb els seus paisatges de petit, els seus amics...i altres sorpreses! Disponible en diferents idiomes.
 
 
 
Empresaria  que va contra corrent, però ella es resisteix a marxar del poble on ha viscut tota la vida i des d'on ara ha impulsat la seva pròpia empresa: una consultoria forestal
 
 
 
Amb aquest reportatge coneixem el Xavi, un pagès del Baridà que cultiva el seu hort i ven el seu producte al mercat de La Seu d'Urgell i Puigcerdà però també a través de la seva botiga en linia, www.hortdelxavi.com.
 
 
 
Home tranquil formatge artesà. Aquest documental mostra la vida d'un artesà, des del punt de vista de l'antropologia social i el seu entorn natural. El Xesco Buscallà disposa d'una clientel·la molt fidel, té venut tot el formatge abans de treure’l de la cava i no vol fer-ne més quantitat. Ell no vol canviar la seva fisolofia de treball: vol mantenir un ramat que pugui cuidar ell sol i vol respectar el ritme natural del bestiar. Vam acompanyar Buscallà per les pastures del Baridà durant dotze mesos. El resultat també és un retrat de Bar i el Baridà a través de les quatre estacions, que posa en valor l’activitat artesana i la vida rural a la muntanya. Es tracta d'un home tranquil que fa formatge artesà. Un formatge tranquil fer per un home artesà. Un artesa tranquil que és un home-formatge. Una Producció per CEP Albert Galindo Mallol i Albert Cristòfol Santacruz
 
 
Canal Youtube d'Ecopyrene. Voleu veure on es cria la carn de vedella ecològica d'Ecopyrene? just sota l'atenta mirada de la Serra del Cadí.
 
 
La marxa del Baridà, de Pep Lizandra. Interpretada pels carrers d'Arsèguel pels alumnes i professors de les colònies per a Joves Intèprets Folk de l'Escola Folk del Pirineu, Activitat prèvia al concert de l'Orquestra La Coixa a la carpa, el 29 de juliol de 2012.
 
La pedra seca al Baridà Reportatge sobre algunes de les construccions de pedra seca que podem trobar escampades per tot el seu territori. Tot un llegat cultural que moltes vegades no li donem importància o que passa desapercebut.
 
bottom of page