top of page

NOTÍCIES DEL BARIDÀ. Els nous projectes!

CARTELL VILES FLORIDES 2014
POSA COLOR AL TEU BALCÓ.
MONTELLÀ I MARTINET

 

 
El municipi de Montellà i Martinet participa en Viles Florides amb el projecte " Posa color al teu balcó" , un projecte de col·laboració i participació per guarnir els balcons i carrers dels pobles. L'ajuntament compra 3000 unitats de geranis que utilitza per guarnir espais públics, alguns d'ells apadrinats per el Casal de gent gran Serra del Cadí o altres veïns, i la resta els posa a la venda a preus populars amb la condició que el comprador el penji al seu balcó o entrada de comerç i els cuidi.
 
Tots els municipis catalans que ho desitgin poden participar en el programa "Viles Florides, una aposta per millorar la nostra qualitat de vida", amb què la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), impulsa un segell de qualitat per distingir els municipis que apostin i millorin els espais verds i enjardinats. i dóna dret a les poblacions catalanes a utilitzar la denominació "Vila Florida", que les identifica com a participants del programa i reconeix la seva voluntat de millora.
 
Objectius i condicions de participació en el programa
 
La campanya Viles Florides està promoguda per representants del sector horticultor, que pretén dinamitzar-lo a través de la implicació dels municipis promovent el consum del verd ornamental mitjançant la seva implantació en els espais urbans.
 
El programa té com a finalitat estimular la transformació dels pobles i ciutats de Catalunya, implicar als ciutadans en un repte conjunt com és convertir la seva localitat en un lloc millor per viure-hi i també  impulsar la visibilitat dels municipis així com la riquesa natural i paisatgística del país per fomentar el turisme interior. De fet, un altre dels objectius de Viles Florides és crear noves oportunitats econòmiques per als municipis i augmentar l'activitat en sectors com l'hostaleria, el turisme i el comerç.
 
Per participar en el programa cal omplir la inscripció que es troba disponible en la pròpia pàgina web del programa i seguir el procediment indicat. Una vegada fet això, el jurat valorarà el municipi participant a través d'una memòria de treball que s'haurà d'entregar abans de finals d'any i amb la visita presencial a la localitat.
 
Un cop analitzades les memòries de treball i realitzades les visites presencials, el jurat podrà atorgar un reconeixement en forma d'una, dues o tres flors d'honor als municipis participants en funció de la puntuació obtinguda per aquests. Aquestes distincions s'incorporaran al cartell identificatiu del municipi i podran publicitar-se durant l'any de vigència del reconeixement. Les distincions podran ser retirades en successives edicions en cas de no mantenir-se el nivell assolit.
 
Val a dir que fa anys que existeixen programes similars a Viles Florides i funcionen amb gran èxit en països com França o Itàlia. En l'actualitat hi participen 12 països entre els quals hi ha Alemanya, França, Gran Bretanya, Itàlia, Irlanda i Bèlgica.

bottom of page