top of page
RECUPERACIÓ DE VARIETATS AUTÒCTONES
RECERCA DE VARIETATS AUTÒCTONES / VARIETATS DE MUNTANYA
Després de conèixer la gastronomia Baridana i degut al seu terreny abrupte i marcat per climes calorosos a l’estiu i molt freds a l’hivern, les espècies més adaptades a aquest terreny són les pròpies de grans alçades, de maduració, creixement i maduració ràpida i “agraïdes” per la seva conservació per alimentar la família durant l’hivern. La recuperació de varietats autòctones és molt possitiva ja que aquestes varietats no necessiten tractaments agressius, són molt productives a temporada i tenen un alt valor cultural/gastronòmic.
El procés de recerca està en marxa, Si vols col·laborar aportant noves varietats, llavors o que el teu hort sigui part del projecte només cal que et posis en contacte amb nosaltres
Tradicionalment, en el Baridà, i per la seva influència amb la Cerdanya, Alt Urgell i terres Franceses, i podem trobar varietats similars, com ara:
-
La Xicoia ( alta muntanya )
-
Col d'hivern ( amb ús però explotació familiar )
-
El Nap de Talltendre ( amb ús però explotació familiar )
NOVES APORTACIONS:
-
Mongeta de confit
bottom of page